Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شرکت مپنا با شرکت زیمنس آلمان و شرکت آمریکایی جنرال موتورز در کشور‌های شمال آفریقا و حوزه آسیا رقابت می‌کند و در آن مناطق تولید ژنراتور و نیروگاه دارد؛ در ایران هم می‌تواند تولیدات خود را توسعه دهد و حتماً ظرفیت این کار را دارد، اما این تولید برای آن‌ها با صرفه نیست و پول این تولیدات به آن‌ها بر نمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم در گفت‌وگو با میزان، درباره ضرورت بهره گیری از صنعت هسته‌ای برای تولید برق در کشور گفت: خاموشی‌ها نتیجه بروز عوامل مختلفی از جمله تمهید مقدمات نکردن برای تامین برق بیشتر است.

وی افزود: با توجه به پیش‌بینی اینکه مصرف برق در اثر رشد سرمایه‌گذاری صنعتی افزایش پیدا می‌کند و جمعیت کشور نیز افزایش خواهد داشت و خانواده‌های جدیدی به وجود می‌آیند و وسایل برقی بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد، پیش‌بینی این مسائل در برنامه‌های پنج ساله آمده بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: در برنامه پنج ساله ششم گفته شده باید ظرفیت تولید برق بیست هزار مگاوات طی ٢ دوره ۵ ساله افزایش پیدا کند که متاسفانه برای اجرایی شدن آن، سرمایه‌گذاری نشده است.   مصباحی‌مقدم گفت: یکی از علل این عدم سرمایه گذاری، به به‌صرفه نبودن تولید برق برمی‌گردد. هم اکنون در کشور تولید کنندگان برق در بخش خصوصی داریم و دولت از آن‌ها برق خریداری می‌کند، ولی برای خرید رقم‌های پایینی در نظر می‌گیرد که برای تولید کنندگان با صرفه نیست.

وی تصریح کرد: در این چرخه، تولید کننده برق را تولید و صادر هم می‌کند، ولی به پول آن دست پیدا نمی‌کند؛ عامل تحریم هم در این حوزه نقش آفرین است.

مصباحی‌مقدم عنوان کرد: باخبر هستم که شرکت مپنا از ماه‌ها قبل از وزارت نیرو طلبکار است و مطالبات آن‌ها پرداخت نشده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: همین شرکت‌ مپنا با شرکت زیمنس آلمان و نیز شرکت آمریکایی جنرال موتورز در کشور‌های شمال آفریقا و حوزه آسیا رقابت می‌کند و در آن مناطق تولید ژنراتور و نیروگاه دارد. مپنا در ایران هم می‌تواند تولیدات خود را توسعه دهد و حتماً ظرفیت این کار را دارد، اما این تولید برای آنها با صرفه نیست و پول این تولیدات به آن‌ها بر نمی‌گردد. 

وی افزود: از طرف دیگر، از وقتی که هدفمندی یارانه‌ها انجام شده است، قیمت‌ها رشد جدی نکرده‌ و با تورم افزایش نیافته است؛ این باعث شده از طرفی مصرف برق بالا رفته و از طرف دیگر هم تولید به اندازه کافی صورت نگیرد.

مصباحی‌مقدم عنوان کرد: مجلس مصوبه‌ای دارد که برای زمان تحریم است و دولت مکلف است ۲۰ هزار مگاوات برق اتمی تولید کند و این میزان برق اتمی همچنان در محاق است و آنچه اتفاق افتاده افزایش هزار  مگاوات برق است.

وی بیان کرد: نکته دیگر اهمیت استفاده از انرژی خورشیدی و بادی است. در ایران با توجه به وجود شهر‌های کویری که درجه حرارت آنها به بالای ۵۰ درجه و بیشتر می‌رسد، می‌توانند به صورت بسیار گسترده‌ای برق خورشیدی تولید کرده و به خانواده‌ها و بنگاه‌های اقتصادی داده و صادر کنند.
مصباحی مقدم با اشاره به اینکه از برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات لازم برای تولید برق عقب هستیم،گفت: اگر دولت جدید بتواند از مصوبات قبلی مجلس را اجرایی کند، این مشکل برای همیشه برطرف خواهد شد و ما صادر کننده برق به کشور‌های همسایه هم خواهیم بود. 

 

بیشتر بخوانید:  وزیر کشور: متولی و مسئول تامین برق در کشور، وزارت نیرو است   انتهای پیام/  برچسب ها: غلامرضا مصباحی مقدم عضومجمع تشخیص مصلحت نظام برق صنعت هسته ای

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: غلامرضا مصباحی مقدم برق صنعت هسته ای تشخیص مصلحت نظام مصباحی مقدم تولید برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۱۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید

براساس تصمیمات کلان دولت در زمینه زنجیره فولاد در سال 1368، هفت طرح ملی فولاد در 7 منطقه کشور راه‌اندازی شد که شرکت فولاد بافت، یکی از پروژه‌های این طرح بزرگ ملی است.

فاز اول شرکت احیا استیل بافت

طرح فولاد بافت شامل دو فاز 1 و 2 می‌شود. تاکنون در فاز یک، موفق به احداث واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیتی معادل 800 هزار تن در سال و با کمک فناوری احیای مستقیم PERED به روش ایرانی (افتتاح‌شده در آبان 1398) شده است.

ارزش فاز یک شرکت احیا استیل بافت، بالغ بر 120 میلیون یورو است. با تولید ویژه خود نه‌تنها موفق شده اقتصاد و تولید کشور را متحول کند، بلکه صدها نیروی جوان را به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به سرکار آورده است.

همان‌طور که اشاره شد، محصول شرکت احیا استیل بافت، آهن اسفنجی است. گندله سنگ آهن ماده اولیه کارخانه فولاد بافت است و توسط مجموعه‌های داخلی تامین می‌شود. این محصول واسطه‌ای بوده که پس از تولید، به‌عنوان ماده اولیه توسط کارخانجات تولیدکننده شمش آهن به مصرف می‌رسند.

شرکت احیا استیل بافت، تنها در 4 سال فعالیت خود نه‌تنها به ظرفیت اسمی خود دست پیدا کرده، بلکه موفق به تولیدی تا 4% بیش از ظرفیت پیشین شده است. فولاد بافت هم‌اکنون نیز، در پی راه‌اندازی فاز دوم تولیدات خود است.

فاز دوم شرکت استیل بافت

فاز دوم این شرکت، مطابق با روند فاز یک متمرکز بر تولید آهن اسفنج با 800 هزار تن ظرفیت خواهد بود. سرمایه‌گذاری این فاز، چیزی در حدود 4 هزار میلیارد تومان برآورده شده و همان‌طور که در گذشته وعده داده شده بود، فاز دوم تولید آهن اسفنجی این شرکت در اردیبهشت ماه سال 1403 آغاز به کار خواهد کرد.

همان‌طور که در فاز یک، تولید خیره‌کننده و درخشانی از این شرکت فولادی در اقتصاد و تولید کشور دیدیم، پیش‌بینی می‌شود در فاز 2 نیز نتایج مثبت و شایان‌توجهی را شاهد بوده و جوانان مستعد و تحصیل‌کرده بیشتری را در سراسر کشور، مشغول به کار ببینیم.

سخن پایانی

شرکت احیا استیل فولاد بافت، یکی از 7 شرکت فولادی برتر کشور است که تنها در فاز اول تولیدات خود توانسته به ظرفیت 800 هزار تن در سال دست پیدا کرده و چیزی در حدود 4% بیشتر از ظرفیت ازپیش‌تعیین‌شده نیز تولید کند.

فاز دوم تولید آهن فولاد نیز، به‌زودی در زمینه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 800 هزار تن در سال، با پشتوانه 4 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی خواهد شد. تولیدات این شرکت فولادی را می‌توان نقطه عطفی در رشد اقتصاد، تولید و اشتغال‌زایی در کشور دانست. با افتتاح فاز دوم فولاد بافت اشتغال‌زایی این پروژه به 5500 فرصت مستقیم و غیرمستقیم افزایش خواهد یافت.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • جزئیات افزایش ۹ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور
  • ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  • سود ۳۱۷ میلیون دلاری پالایشگاه آبادان در سال گذشته
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • فیوچرلاینر ؛ سیرک علمی جنرال موتورز (+تصاویر)
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید